Vad kostar det att avveckla ett aktiebolag?

Ett av skälen till att många väljer att starta ett aktiebolag istället för enskild firma är att man själv då inte är juridisk person. Skulder som företaget inte klarar av kommer inte påverka ens privata ekonomi på samma sätt. De kommer inte att mäta ut ditt hem, eller din bil för att betala företagets skulder vilket kan bli sanning för den som driver en enskild firma. 

Denna fördel har en baksida och det är när aktiebolaget ska avvecklas. Det finns olika skäl till att avveckla aktiebolag och vi går inte in på dem alla. Vi nöjer oss med att nämna frivillig likvidation eller tvingad, som då innebär att alla tillgångar används för att betala de man är skyldig pengar. 

Kostnader i samband med avveckling

Det krävs en hel del jobb för att avveckla ett aktiebolag och det är det jobbet man kan välja att betala för. Då slipper man alla de krångliga regler som finns kring de olika sätten att avveckla företaget. Istället kan man vända sig till företag som köper upp samtliga aktier och sedan lägger ner företaget åt dig. Du får då en garanterad likvidation! Läs mer om detta på bolagspartner.se där de erbjuder denna tjänst. Du får en offert och priset kan därför variera. Räkna med en summa mellan 5- och 10 000 kronor så får du ett hum. Du kan också välja att sälja allt ditt innehav. Företaget blir då inte avvecklat, men ditt ägande avslutas. Sälj bara till någon du litar på! 

30 Jun 2021