Trä, aluminium eller PVC-fönster?

Har du bestämt dig för att det är dags att byta fönster? Då kanske du även har funderat på om du ska ha träfönster, aluminiumfönster eller pvc fönster. Alla tre fönstermodeller har ju sina fördelar och nackdelar. Om du vill kolla in en bra fönstertillverkare, så kika då på www.smartafonster.se

När det gäller de olika materialen som du kan välja mellan, så beror mycket på vad det är för hus du har idag, samt din budget och om du vill underhålla dina fönster eller inte.

Hitta rätt fönster

Om du funderar på träfönster, så funkar de bra i äldre hus men du får då vara medveten om att de kräver underhåll och måste slipas och målas om ibland. Dock har de lågt pris samt att det finns ett stort utbud av dem. Det går även att renovera dem.

När det gäller aluminiumfönster så kräver dessa knappt något underhåll, men de är dyra att köpa och kostar mer än både trä och pvc. De tål det mesta, men det är svårt att måla om dem.

När det gäller PVC så är detta ett bra och billigt alternativ. De tål en hel del samt att de kräver nästan inget underhåll. Men de går inte att reparera eller måla om.

Annat att tänka på inför ditt val av fönster är U-värde, funktioner och lite annat. Det bästa är att prata med en fönstertillverkare för att hitta rätt fönster för dig.

17 May 2022