Hundbur - därför ska du ha en

Äger du hund? Kul! Då har du säkert också funderat på att skaffa hundbur men vet inte riktigt varför du ska ha en. Det vet vi. Här berättar vi mer om vad det är som gör att en hundbur är ett bra köp. Enligt husdjursrevyn och deras test av hundburar finns det flera som är bra, men tänk på att buren inte får vara för liten eller för stor. En stor bur gör att din hund kan skada sig under transport och en liten gör att hunden inte får den plats den behöver. 

Hundbur i hemmet

En hundbur är inte bara till för transport av hundar, den kan även användas i hemmet. Om din hund är extremt påstridig när det ringer på dörren kan du träna hunden att gå in i buren (först med stängd dörr). Då får dina besökare ett lugnare bemötande. Buren är också en trygg plats om du måste lämna hunden hemma ensam och om du tränat din hund att ha den som "sin" plats kommer den att gå in där så fort du stängt ytterdörren. 

Hundbur i bilen

De allra flesta använder dock sin bur i bilen och det är för hundens säkerhet. Skulle du råka ut för en olycka kommer hunden att vara mer skyddad i en transportbur än om den är lös. Det finns visserligen bälten till hund men allra säkrast är det i en bur. Se till att buren sitter fast ordentligt eller att den står i bagaget. 

15 Sep 2023