Städer med bra företagsklimat

Ligger du i startgroparna och ska starta företag men vet inte var? Olika städer har olika förutsättningar för företag och här kikar vi lite närmare på tre städer som har visat att de verkar för att företagare ska kunna trivas och växa i kommunen. 

Vårgårda

Strax utanför Göteborg finns Vårgårda. Mest känt för sina årliga cykeltävlingar och Vårgårda-ris som används både som mellanmål och ingrediens i godis. Här finns det många små och stora företag och kommunen är aktiv för att ge dem de förutsättningar de behöver. En stor fördel är E20 som i skrivande stund förvandlas till motorväg genom Vårgårda. En annan fördel är närheten till Göteborg.

Båstad

Skånska Båstad klättrar hela 94 placeringar i rankingen om företagsklimat och är nu på femte plats i hela Skåne. Det bådar gott för framtiden. Service, bemötande och fungerande dialog mellan företagare och kommunens beslutsfattare är vad som gör Båstad attraktivt för företagare. Fördel med Båstad är att det finns lokala elektriker i Båstad som löser problem snabbt och Närheten till Helsingborg och Danmark. 

Solna

Den stad som haft bäst klimat för företagare i många år är Solna. De har inte bara bra kommunikation mellan beslutsfattarna och företagarna utan jobbar också aktivt för att förstärka relationerna. De jobbar stenhårt på att företagare ska få alla de förutsättningar de behöver för att lyckas och i Solna kan du som ny företagare få hjälp med allt från att hitta lokaler till att få infrastrukturen att fungera optimalt. 

2 Oct 2021