Man tjänar på outsourcing

Alla människor har något som de gör bättre än andra saker. Ingen är bäst på allt, men det finns förstås variationer och vissa är väldigt duktiga på mycket. Hur som helst, det jag vill förmedla idag är att ju mer man outsourcar uppgifter som andra gör bättre och själv fokuserar på sådant man själv gör bäst, desto rakare blir i regel vägen till framgång.

Låt proffsen göra det de gör bäst

Jag tänker bland annat på det här med rekrytering. Om man låter en rekryteringsspecialist, som till exempel Kandidathuset, ansvara för att hitta och anställa chefer och specialister till sitt företag så inte bara slipper man själv detta många gånger svåra jobb, man får med stor säkerhet också mycket bättre resultat. När det gäller anställning till viktiga positioner så är valet av person många gånger helt avgörande för företagets framtid. Man har allt att vinna på att outsourca detta uppdrag till ett proffs.

Det är att prioritera

Detta går givetvis att applicera på allt i livet - från då t ex chefsrekrytering till något som kan verka så simpelt som mathandling och hemstädning. Ju mindre till du behöver lägga på vardagliga saker som du inte får något ut av, desto mer tid kan du lägga på sådant du gör riktigt bra, alternativt har stort värde för dig. Outsourca hemstädningen så kan du spendera mer tid med familj och vänner. Outsourca chefsrekryteringen så kan du spendera mer tid på att få ditt företag att blomstra.

14 Feb 2019