Bokföring, göra på egen hand eller anlita expertis?

Oavsett företagsform så är det lag på att göra en bokföring. Kanske du ska starta eget eller nyss gjort det? Då funderar du säkert en hel del över detta med bokföring, redovisning, deklaration, skattefrågor med mera. Om du har bra koll, kan detta med siffror och känner dig bekväm med det så kan du så klart bokföra och sköta alla de delarna på egen hand. Men det kan vara rätt skönt att få hjälp med din bokföring i Uppsala. Det kan du få via Stilog om du vill. De har kompletta redovisningstjänster.

Bokföring är för flera intressenter

Din bokföring är ju dels för dig själv, men det finns även andra myndigheter och intressenter som ibland vil ta del av den. Så det gäller att den är i ordning och gjord på ett korrekt sätt. 

De som vill veta hur din bokföring ser ut, det kan vara leverantörer du har till exempel. Det för att se om de är villiga att ge dig förlängd kredittid.

Det kan även vara så att banken vill se din bokföring så att de vet om du är ok att låna ut pengar till. 

Sen, givetvis Skatteverket, så är det så att när du ska redovisa moms, arbetsgivaravgifter och avdragen preliminär skatt i skattedeklarationen så är det ett måste att ha ordning på bokföringen.

Få tid över till din verksamhet

Fördelen att lämna över bokföring Uppsala till en redovisningsbyrå är att du då istället kan lägga den tiden på att utveckla din kärnverksamhet. 

29 Apr 2021